Пријава против Обрадовића због инцидента пред скупштином

Срна
Пријава против Обрадовића због инцидента пред скупштином

БЕОГРАД - Првом основном јавном тужилаштву у Београду поднијета је кривична пријава против посланика Бошка Обрадовића и још три особе због физичког напада на посланика Марјана Ристичевића, прије неколико дана на степеништу Дома Народне скупштине у Београду.

Кривичну пријаву у којој је Обрадовић, који је и лидер покрета “Двери”, као и још три особе осумњичен за кривично дјело насилничко понашање, тужилаштву је поднио МУП након прикупљања потребних обавештења и података, јавили су београдски медији.

Поводом инцидента испред Скупштине, Прво основно јавно тужилаштво у Београду саопштило је да је кривична пријава поднијета против лица чији су иницијали Б.О, М.Ђ, Д.Ђ. и С.М.

Они су осумњичени да су 8. маја били међу учесницима окупљања испред дома Народне скупштине Србије, када је дошло до повређивања посланика Маријана Ристичевића, након чега су грубо вријеђали и угрозили сигурност српског министра здравља Златибора Лончара.

У саопштењу се додаје да су том приликом и други посланици који су улазили у Скупштину, такође, грубо вријеђани.

Тужилаштво најављује да ће спровести доказне радње саслушањем окривљених, испитивањем оштећених и других свједока овог догађаја с циљем утврђивања потпуног чињеничног стања и кривице осимњичених.

Након тога биће донијета одлука о даљем току поступка о чему ће јавност бити благовремено обавијештена.

Посланици “Двери” и њихове присталице на челу са Обрадовићем организовали су 8. маја протест испред главног улаза у Скупштину Србије, када је посланик нападнут Маријан Ристичевић, којем је исцијепан сако, али и други посланици и особе које су улазиле у парламент, међу којима и министар Лончар

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана