Превозили мигранте преко државне границе за 600 евра

Срна
Foto: MUP Republike Srbije

БЕОГРАД - На територији Србије и Мађарске ухапшено је више припадника криминалне групе која је организовала недозвољен прелаз државне границе Србије и Мађарске и недозвољен транзит преко територије Мађарске до Аустрије за више од 48 ирегуларних миграната, у намјери стицања противправне имовинске користи, саопштено је из МУП-а Србије.

Након вишемјесечне међународне истраге у сарадњи са мађарском полицијом, полиција Србије је на подручју Врања и Новог Сада ухапсила три особе чији су иницијали Р.П, Г.А. и А.В, а кривичном пријавом биће обухваћен и М.М, који је претходно ухапшен по потрази Полицијске управе у Врању.

Они су осумњичени за кривично дјело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи.

Истом кривичном пријавом обухваћена су још два припадника ове организоване криминалне групе, док су на територији Мађарске ухапшена и три држављанина Србије, за које се сумња да су чланови ове организоване криминалне групе, а осумњичени су да су превозили ирегуларне мигранте преко Мађарске до Аустрије.

Сумња се да је Р.П. организовао ову криминалну групу да би у периоду од 7. августа 2021. до 11. фебруара 2022. године недозвољено пребацили из Србије у Мађарску више од 48 ирегуларних мигранта, које су даље чланови ове групе превозили до Аустрије.

За ову услугу наплаћивали су 600 евра по мигранту, а новац су дијелили у зависности од задатака које су остваривали.

Осумњичени су, за превоз мигранта, на више локација на територији Србије, користили возила агенција "рента кар", као и од физичких лица.

Приликом претреса стана и других просторија код осумњичених пронађено је 3.415 евра, 15.000 динара /127 евра/ и више мобилних телефона.

Р.П., А.В. и Г.А. су уз кривичну пријаву приведени Тужилаштву за организовани криминал у Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана