Претученој браћи Мицић мјесец дана кућног притвора

Срна
Претученој браћи Мицић мјесец дана кућног притвора

ГРАЧАНИЦА - Судија за претходни поступак Рустем Беголи одредио је мјесец дана кућног притвора Андрији и Михајлу Мицићу, које су у Грачаници претукли и ухапсили косовски полицајци албанске националности.

Браћа Мицић, од којих је један задобио тјелесне повреде приликом интервенције полиције, саслушани су у Грачаници, у Одјељењу приштинског Основног суда.

Бранилац једног од Мицића адвокат Јована Филиповић рекла је за РТС да се судија у одређивању мјере кућног притвора водио тиме "да могу да побегну и да утичу на сведоке".

Филиповићева је најавила жалбу адвоката двојице младића, јер сматрају "да не постоји одговорност осумњичених, те да је кривица на полицајцима због прекомерне употребе силе".

Браћа Мицић су након хапшења у четвртак, 14. септембра, увече кратко задржани у станици полиције у Грачаници, потом пребачени у болницу у којој су били све до данашњег саслушања, након чега су поново враћени на лијечење и у болници ће остати све док буде било потребе, док лијечење може бити настављено и код куће.

Андрију и Михајла Мицића, на очиглед мјештана, у центру Грачанице у четвртак увече претукли су припадници полиције.

Косовски полицајци су зауставили аутомобил у којем су се налазила браћа Андрија и Михајло Мицић, а затим им исписали казну на албанском због појаса. Један од браће је упитао због чега им казну пишу на албанском, а не на српском, након чега је услиједила брутална реакција полицајаца албанске националности.

Очевици су рекли да браћа Мицић ничим нису испровоцирала полицијску реакцију. У знак протеста испред станице полиције у Грачаници се у четвртак увече окупило неколико десетина Срба, а нови протест житељи Грачанице заказали су за понедјељак, 18. септембар, у 12.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана