Преминуо новинар Предраг Пеца Јеремић

Танјуг
Foto: Агенције

БЕОГРАД - У Београду је данас изненада преминуо новинар, писац и аналитичар Предраг Пеца Јеремић.

Јеремић је радио на Студију Б, у Гласу јавности, Вечерњим новостима и Куриру, а био је и новинар и колумниста недељника Гром. Новинарством се бавио од 1986. године.

Предсједник Србије Александар Вучић упутио је данас телеграм саучешћа породици преминулог новинара Предрага Пеце Јеремића, за кога је рекао да је био "храбри борац за истинито информисање без компромиса".

“Са великом тугом сам примио вест о изненадној смрти мог искреног пријатеља Предрага Пеце Јеремића, новинара, аналитичара и храброг борца за истинито информисање без компромиса и без обзира на ризике којима је бивао изложен као врхунски истраживачки новинар", навео је Вучић у телеграму саучешћа.

Предсједник је навео да је "Пеца Јеремић био стара гарда новинарске професије" и да је "током богате каријере, радио у бројним редакцијама и оставио јединствен репортерски и уреднички печат, како у дневним новинама и недељницима, тако и на телевизији". "Многе његове колумне се и данас памте, а пробиром интригантних тема и саговорника, аналитичким приступом којим је откривао афере из најбитнијих области друштвеног живота, брзо је постао узор читавој генерацији младих новинара", истакао је Вучић.

"Била ми је част да га имам за пријатеља, не само због његове отворености и искрености, озбиљности, промишљености и изузетног познавања домаћих и глобалних прилика, већ и због спремности да се увек и на сваком месту бори за истину", навео је председник Србије.

"Изражавам дубоко саучешће породици, пријатељима и колегама Предрага Пеце Јеремића. Почивај у миру, драги пријатељу", написао је Вучић у телеграму саучешћа, како је саопштила прес служба председника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана