Преминуо мали херој Василије (5), борио се до последњег издисаја

ГС
Преминуо мали херој Василије (5), борио се до последњег издисаја

Василије Димић (5) из Краљева, преминуо је данас од посљедица тешке болести.

За његово лијечење путем фондације "Буди хуман" новац је прикупљала цијела Србија. Након смрти дјечака, његова породица се огласила потресном поруком на „Фејсбуку“ и опростила се од малог хероја.

– Био си и остаћеш наша душа, наш анђео чувар, чуваћемо те у срцима до задњег нашег издисаја, јер ти си наш херој који се борио до последњег издисаја… Заувек у нашим срцима, твоји највољенији. Наша одлука као родитеља јесте да буде једнака шанса за све и да прикупљен новац буде тако распоређен – написали су његови родитељи, преноси Блиц.

Василије је до фебруара прошле године био  здраво дијете које се играло са вршњацима и имало интересовања као и сва дјеца тог узраста, док његове васпитачице нису примијетиле да, послије спавања, више не може самостално да се облачи, нити да током оброка држи кашику у рукама.

Родитељи су хитно реаговали и одвели код љекара, а потом били упућени и у Крагујевац, гдје је откривено да дијете има тумор на мозгу. Дјечак је пребачен за Београд, гдје су му љекари одрадили операцију, али нису смјели даље да иду јер је Василије не би преживио, а једина нада било је лијечење у Русији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана