Прелази Брњак и Јариње отворени за проток роба и возила

Срна
Foto: Н1

ПРИШТИНА- Административни прелази Брњак и Јариње отворени су за слободан проток роба и возила, саопштио је министар унутрашњих послова у привременој влади Косова Џељал Свечља.

Свечља је на свом "Фејсбук" профилу објавио да су све барикаде на путевима на сјеверу Косова уклоњене чиме су створени услови за слободан проток возила и путника преко прелаза Јариње и Брњак, након што је синоћ одгођена примјена Уредбе о реципроцитету која се односи на српске личне карте.

"Као што смо синоћ обећали уклањањем барикада и обезбеђењем слободе кретања нашим грађанима, померили смо спровођење одлуке за 1. септембар 2022. године, како бисмо одржали стабилност у земљи и региону", објавио је Свећља.

Свечља је поновио да безбједносне службе воде истрагу о синоћњим нападима на припаднике и имовину КПС-а и да ће они који су учествовали у томе бити процесуирани.

Власти самопроглашеног Косова саопштиле су у петак, 29. јула, да од 1. августа неће признавати документе издате у Србији, те да ће они који их посједују добити привремене дозволе приликом доласка на Косово и Метохију.

Саопштење је довело до тензија на административном прелазу. Срби су блокирали путеве на сјеверу Косова и Метохије, што је навело Приштину да одгоди увођење ограничења уласка до 1. септембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана