Представници комисија за нестале у Загребу о отвореним питањима

Срна
Представници комисија за нестале у Загребу о отвореним питањима

БЕОГРАД - Представници комисија за нестале Србије и Хрватске разговарали су данас у Загребу о отвореним питањима и захтјевима обје стране, анализирали односе тијела надлежних за тражење несталих лица и договорили предстојеће активности.

Обје стране нагласиле су потребу отвореног дијалога у складу са хуманитарном димензијом питања несталих лица и сложиле се о потреби даљег интезивирања билатералне сарадње у складу са заједничким циљем - осигурања права на истину члановима породица несталих лица, саопштено је из Комисије за нестала лица Владе Србије.

Састанку, одржаном у хрватском министарству за борачка питања, присуствовали су предсједник Комисије за нестала лица Владе Србије Вељко Одаловић и предсједник Повјеренства за заточене и нестале Владе Хрватске Ивона Палринијери и чланови Повјеренства.

Договорено је да се сљедећи тематски састанак одржи у марту, а у међувремену биће настављен рад на прикупљању сазнања о отвореним питањима и захтјевима обје стране.

У службеним евиденцијама Комисије још се као нестала воде 1.562 лица нестала у вези са оружаним сукобима у Хрватској.

У складу са значајем које питање несталих лица има за породице које су остале иза несталих лица, али и на друштво у цјелини, Комисија за нестала лица у сарадњи са надлежним органима Србије наставља да холистичким приступом предузима све напоре како би се расвијетлила судбина преосталих случајева несталих лица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана