Предсједник Вучић упутио саучешће поводом смрти краљице

Танјуг
Предсједник Вучић упутио саучешће поводом смрти краљице

БЕОГРАД - Предсједник Републике Србије Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа поводом смрти Њеног Величанства краљице Елизабете II.

„У име грађана Републике Србије и у своје име, упућујем искрено и дубоко саучешће поводом смрти краљице Елизабете II.

Њено Величанство је својом несебичном јавном службом обиљжило модерну историју Уједињеног краљевства и свијета, дајући примјер како треба носити владарски ауторитет и обављати дужности и у најтежим временима. Краљица Елизабета II се са сваким изазовом суочавала мудро, ненаметљиво, али одлучно, превасходно водећи рачуна о добробити нације, чиме је стекла огромну наклоност како својих поданика, тако и бројних поштовалаца широм света. Била је ослонац својој породици и целој нацији, која јој је била привржена кроз генерације", наводи се у телеграму, а саопштила је Канцеларија за сарадњу с медијима председника Републике.

"Њен предани однос према дужностима и бризи за нацију и државу, као и посвећеност очувању највиших моралних вредности и начела, постао је синоним за период владавине краљице Елизабете ИИ, која је током деценија неуморно и доследно радила на томе да Уједињено Краљевство буде земља благостања за све. Без обзира на бројне изазове и тешкоће које су обележиле деценије њене суверене владавине, краљица Елизабета ИИ је, испод спољашње крхкости, показивала снагу достојну највећих владара у историји", навео је председник.

Изразио је још једном дубоко саучешће породици Њеног Величанства, као и грађанима и Влади Уједињеног Краљевства, "уJверен да ће наставити да је памте поштујући њену владарску мудрост и патриотизам".

Принц Александар Карађорђевић упутио је саучешће поводом смрти британске краљице Елизабете II наводећи да ће она дубоко недостајати њеном народу и свим људима на свету који су имали задовољство да познају, како је навео, "ову невероватну жену, која је била и остаће узор и инспирација".

"Њена посвећеност служењу својој земљи и народу је прави пример улоге монарха у данашњем свету", рекао је Карађорђевић, саопштено је из Белог двора.

Он је додао да заједно са породицом дели тугу са својим рођацима, краљем Чарлсом и осталим члановима краљевске породице, а да му смрт краљице посебно тешко пада, јер му је била кума и да ће се увек сећати њеног изванредног духа, мудрости и одважности.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана