Предсједник општине Инђија: Није било назнака да би плафон у вртићу могао пасти

ГС
Предсједник општине Инђија: Није било назнака да би плафон у вртићу могао пасти

ИНЂИЈА - Предсједник општине Инђија Владимир Гак казао је да није било ниједне назнаке да би могао да се сруши дио плафона у јаслицама у вртићу “Невен” у том мјесту када је шесторо дјеце лакше повријеђено, од којих је двоје задржано на болничком лијечењу у Новом Саду.

Он је навео да је вртић у којем се десио инцидент саграђен осамдесетих година прошлог вијека и да до сада, осим редовног одржавања, никада није реновиран. Додао је и да ће сутра из предострожности сва дјеца из овог вртића бити пребачена у прошле године саграђен вртић “Лабуд”, док грађевинска струка не да процјену да ли је безбједно да тај објекат настави да се користи.

- Шеснаесторо деце је било у боравку, шесторо је повређено, нико није озбиљније повређен. Деца су санитетом Инђије превезена до Новог Сада. Разговарао сам са родитељима који су били тамо, било их је четворо, док сам се враћао једна девојчица је повраћала, задржали су је више превентивно, како нам је рекао њен отац. И најмлађи дечак из те групе деце такође је задржан због повраћања - казао је Гак на конференцији за медије у Инђији и додао да се ради о дјеци узраста између двије и три године.

Он додаје да је то „страшан догађај, јако смо потресени”, али да је срећа да ниједно дијете није озбиљније повријеђено. Казао је да дјеца, на срећу, немају повреде на лицу, већ само у предјелу косе.

- Нико не зна шта се десило, полиција је одмах извршила увиђај, у пет сати би требало да изађе вештак грађевинске струке да процени шта се десило - навео је.

Рекао је да се обрушила трећина плафона, односно да је пукао његов дио, тзв. монта.

- Не постоји голим оком видљивих трагова ни влаге ни пуцања, нико није могао да претпостави да је тако нешто могло да се догоди, утврдићемо да ли је неко одговоран - поручио је.

Истакавши да не бјеже од одговорности, навео је да ће надлежни установити да ли има одговорности и чије.

Он је замолио медије да не политизују случај, јер „овавке ствари нико не може да предвиди, и не треба нико да се наслађује”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана