Предсједник Израела стиже у Србију

Танјуг
Предсједник Израела стиже у Србију

БЕОГРАД - Предсједник Александар Вучић изјавио је данас ће, поред посјете предсједника Француске Емануела Макрона 29. и 30. августа, у Србију ускоро доћи и предсједници Израела и Казахстана.

"Грађани Србије су некако навикнути, то им је постало уобичајено и на жалост готово да није вест. Код нас недавно је био немачки канцелар Шолц, пре тога је био председник Народне Републике Кине Си Ђинпинг, говорим само о највећим лидерима света, сада долази председник Макрон. У међувремену много лидера, и тек ће долазити. Ускоро стиже и председник Израела (Исак Херцог), много ћемо посета имати, председника Казахстана (Касим-Жомарт Токајев), много важних посета, много важних долазака", рекао је Вучић за Пинк.

Каже да ће учествовати и на предстојећем глобалном форуму у Чешкој.

"И дан после чим крене председник Макрон назад и ја летим за Праг, за Париз. Много важних ствари", рекао је Вучић.

Казао је да, што се тиче посјете француског предсједника, имају много споразума, много ствари на којима раде. 

"Један од њих и споразум са француском електрокомпанијом. Трудимо се да пронађемо решење да за седам, осам или 10 година не будемо земља без електричне енергије. Многе ће земље имати проблеме са електричном енергијом. Нама тек долазе електрификација од пруга до аутомобила електричних и пуњача, неопходних свуда, до 5Г мрежа. Кад смо ми хтели да уђемо у 5Г мреже, да будемо пре осталих, они су говорили како ће то нама да спржи главу, да нам спржи земљу итд. Сад кад су сви увели 5Г мрежу, некако се ућуткаш, све ти стручњаци који су сад постали важни и паметни за литијум и све друге ствари", рекао је Вучић.

Навео је да се напорно ради и на уговорима за набавку француских авиона Рафал.

"И уколико успемо, још то није завршено и напорно радимо данима, као и сви у војсци, и господин Мали и ја и сви наши тимови око уговора за Рафале. А да не причамо о политичком значају о самом доласку председника Макрона, нашем европском путу, економији Србије, свим важним сигналима", рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана