Познат идентитет Србина страдалог у паду авиона

Танјуг
Познат идентитет Србина страдалог у паду авиона

Адис Абеба - Српски држављанин Ђорђе Вдовић (54), један је од 157 погинулих људи у авиону компаније “Етиопијен ерлајнс”, који се данас срушио непосредно по полИЈетању са аеродрома у Адиса Абеби, незванично сазнаје “Блиц”.

Вдовићева сестра потврдила је да се он налазио у срушеном авиону. Српски држављанин био је запослен у Свјетском програму за храну при Уједињеним нацијама. Вдовић је поред српског пасоша уз себе имао и службену путну исправу УН.

Како за “Блиц” каже Љиљана Вдовић, сестра мушкарца за којег се сумња да је настрадао у паду авиона, још увијек немају информације о томе да ли је на кобном лету он био.

“Потврђено је да је био један Србин, али није потврђено његово име. Нису издали имена. Још увек ништа не знамо. Постоји сумња да је био мој брат, али о томе немамо никакве потврде. Надам се да није он”,  рекла је кратко за “Блиц” Љиљана Вдовић и додала да је њен брат требало да отпутује за Најроби на пословни састанак.

 

Министарство спољних послова Србије потврдило је данас да је међу страдалима у авионској несрећи Етиопијан ерлајнса био и један држављанин Србије и изразило саучешће породицама настрадалих.

Министар спољних послова Ивица Дачић упутио је телеграм саучешћа министру иностраних послова Етиопије Воркнеу Гебејеху:

“Са великом тугом и неверицом примили смо вест о тешкој авионској несрећи у Вашој земљи. Дозволите ми да Вам у име Министарства спољних послова Републике Србије и у своје лично име пренесем изразе најискренијег саучешћа због губитка невиних живота, медју којима је и држављанин моје земље”, навео је Дачић у телеграму.

“Тешко је наћи речи утехе за људе који су изгубили своје најмилије. Молим Вас да породицама и пријатељима погинулих, као и градјанима Етиопије, пренесете искрено саосећање градјана Србије”, наводи се у телеграму саучешћа министра Дачића.

 

Етиопијски медији су јавили да нико од 149 путника и осам чланова посаде није преживио пад авиона који је био на лету од Адис Абебе до Најробија.

Међу путницима су била 32 држављана Кеније, 18 Канаде, девет Етиопије, по осам Италије, Кине и Америке, по седам британских и француских, шест египатских, пет холандских, те по четири индијска и словачка.

У авиону су била по три држављана Аустрије, Шведске и Русије, по два Марока, Шпаније, Пољске и Израела, те по један држављанин Белгије, Индонезије, Сомалије, Норвешке, Србије, Тогоа, Мозамбика, Руанде, Судана, Уганде и Јемена.

Четири путника су имала пасоше УН и њихова националност није позната.

Шведска интернет страница за праћење летова наводи да се авион “Етиопијен ерлајнса” кретао “нестабилном вертикалном брзином”.

Авион се срушио недалеко од мјеста Бишофту, које је удаљено педесетак километара јужно од Адис Абебе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана