Познат датум почетка суђења Драгану Бјелогрлићу

Nezavisne
Foto: printscreen

БЕОГРАД - Први основни суд у Београду заказао је за 24. март почетак суђења глумцу и редитељу Драгану Бјелогрлићу, који се терети за насилничко понашање над колегом Драганом Антонијевићем 23. августа прошле године.

Ово је за потврдила Бојана Станковић, портпарол суда. Суђење ће кренути уводним ријечима тужилаштва и одбране након чега ће суд испитати Бјелорглића и Антонијевића, а потом и свједоке.

Истрага овог случаја спроведена је у Нишу, али је након подизања оптужног предлога против Бјелогрлића Основни суд у Нишу затражио да се предмет делегира београдском суду, што је Врховни касациони суд (ВКС) одобрио из разлога процесне цјелисходности, пошто су и оптужени и оштећени, као и бранилац и свједоци сви из Београда, преносе српски медији.

Основно јавно тужилаштво у Нишу поднијело је 26. новембра суду оптужни предлог против Бјелогрлића јер је 23. августа у раним јутарњим часовима више пута по глави ударио редитеља Предрага Антонијевића у нишком хотелу "Амбасадор".

Бјелогрлић је оптужен за кривично дјело насилничко понашање, а тужилаштво тражи од суда да му изрекне казну затвора од шест мјесеци, рекао је раније за Тањуг портпарол тужилаштва Иван Марковић. Бјелогрлић је на саслушању у тужилаштву признао извршење кривичног дјела и изразио жаљење. Оба редитеља нашла су се у Нишу због манифестације 56. Филмски сусрети.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана