Позив Србима из Хрватске и ФБиХ са неријешеним стамбеним питањем

Срна
Позив Србима из Хрватске и ФБиХ са неријешеним стамбеним питањем

БЕОГРАД - Одбор за рјешавање стамбеног питања протјераних Срба из Хрватске и Федерације БиХ /ФБиХ/ од сутра ће вршити анкетирање с циљем утврђивања тачног или барем приближног броја породица протјераних из Хрватске и ФБиХ које нису ријешиле своје стамбено питање.

Одбор је позвао породице протјеране из Хрватске и ФБиХ које су у статусу подстанара, живе у недовршеним објектима или у трошним кућама да учествују у анкети до 15. децембра тако што ће попунити анкетни упитник електронским путем.

Анкетни упитник налази се на сајту Одбора www.prognani.rs, саопштено је из Одбора.

Након завршене анкете, биће урађена анализа прикупљених података, односно колико протјераних породица нема ријешено стамбено питање, за који стамбени програм се опредјељују.

Анализа резултата анкете биће објављена на сајту Одбора.

Након урађене анализе, Одбор ће послати писмо предсједнику Србије Александру Вучићу и предсједнику Владе Србије Ани Брнабић са апелом и молбом да држава испуни обећање из 2012. године и трајно ријеши стамбено питање свих протјераних Срба из Хрватске и ФБиХ.

Писмо ће, како се наводи, бити упућено и народном посланику Миодрагу Линти, који се годинама активно бори за рјешавање стамбеног и бројних других проблема прогнаних лица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана