Позив младима за добровољно служење војног рока у Војсци Србије

Срна
Позив младима за добровољно служење војног рока у Војсци Србије

БЕОГРАД - Министарство одбране Србије позвало је све заинтересоване младиће и девојке, који желе да се пријаве за добровољно служење војног рока под оружјем, да поднесу пријаве и од септембра буду припадници Војске Србије.

У току је и пријава и за војностручно оспособљавање за резервне официре.

Сви кандидати пријављени за добровољно служење војног рока имаће прилику да провјере своје способности, прођу динамичну војну обуку и уједно покажу патриотизам и грађанску одговорност према својој земљи, саопштило је Министарство одбране.

У саопштењу се наводи да је то уједно и најкраћи пут ка стицању звања професионалног припадника Војске Србије.

Право да конкуришу имају сви здравствено способни држављани Србије који у 2023. години навршавају од 19 до 30 година, а који претходно нису одслужили војни рок са оружјем.

Кандидати за добровољно служење војног рока могу се пријавити у центрима Министарства одбране – некадашњим војним одсјецима, путем портала Е-управе, уз посједовање квалификованог електронског сертификата и на шалтерима "Пошта Србије".

Будуће војнике очекује мјесечна плата која износи око 46.000 динара /око 390 евра/.

Све оне који током добровољног служења одлуче да конкуришу за статус професионалног војника очекују скраћене и поједностављене процедуре селекције и пријема, навели су из Министарства одбране.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана