Позив држављанима Србије са пребивалиштем у Српској да се пријаве за гласање

GS
Позив држављанима Србије са пребивалиштем у Српској да се пријаве за гласање

Поводом предстојећих ванредних парламентарних избора у Републици Србији, расписаних за 17. децембар 2023. године, Генерални конзулат Републике Србије у Бања Луци и Конзуларна канцеларија Требиње позивају све заинтересоване држављане Републике Србије који имају пријављено пребивалиште у Републици Србији да се пријаве за гласање.

Захтjев за гласање, као и захтjев за упис у јединствени бирачки списак  се може поднети сваким радним даном и током викенда у периоду од 08:00 до 20:00 часова, све до 25.11.2023. године у поноћ. Уз попуњен захтjев за гласање и/или  захтjев за упису јединствени бирачки списак потребно је приложити важећу очитану личну карту Републике Србије или копију важећег пасоша  са уписаном адресом становања у Републици Србији.

Напомињемо да је неопходно поднети захтjев за гласање у иностранству, без обзира на чињеницу да је захтев већ једном поднет на прошлим изборима.

Све информације о предстојећим изборима и гласању у иностранству су доступне на интернет страници Генералног конзулата Републике Србије www.banjaluka.mfa.gov.rs , као и на друштвеним мрежама дипломатско конзуларних представништава Р.Србије у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана