Пожар у школи коју похађају српска дјеца спријечен захваљујући чувару

Срна
Пожар у школи коју похађају српска дјеца спријечен захваљујући чувару

БЕОГРАД - Захваљујући брзој реакцији чувара Основне школе "Десанка Максимовић" у насељу Босце у општини Косовска Каменица спријечен је пожар који су покушала да подментну непозната лица, те су спријечене веће посљедице, речено је Срни у Привременом органу општине Косовска Каменица.

Из ове институције наводе да су полиција и ватрогаси изашли на лице мјеста, да је извршен увиђај и покренута истрага.

У селу Босце и сусједном селу Гризине живи 50-так српских породица, а школу похађа двадесетак дјечака и дјевојчица до 4. разреда.

Ово је први инцидент који се одгодио у овом мултиетничком селу, удаљеном око три киломентра од центра Косовске Каменице.

Из Канцеларије за Косово и Метохију саопштено је синоћ да су непознате особе обиле издвојено одјељење Основне школе "Десанка Максимовић" у насељу Босце и покушале да изазову пожар уз помоћ плинске боце.

Из Канцеларије су истакли да напад на српску образовну институцију долази у тренутку пренаглашених тензија у српским срединама и удара на најмлађе.

"Забрањавајуће је што албански политичари не користе језик мира и толеранције већ својим изјавама од Срба праве легитимне мете, што хулиганима даје подстрек за нападе", истичу из Канцеларије за Косово и Метохију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана