Пожар на неприступачном терену код Пирота гаси 18 ватрогасаца са седам возила

Танјуг
Foto: Пиротске Вести

ПИРОТ - Пожар који је избио на неприступачном терену на тромеђи атара пиротских села Држина, Петровац и Присјан гаси 18 ватрогасаца са шест возила, међу нјима су и припадници Добровољног ватрогасног друштва из Пирота.

Интервенција ватрогасаца и даље је у току, а како Тањуг незванично сазнаје, очекује се да буде локализован у току ноћи.

Из МУП-а наводе да нема угрожених стамбених објеката у поменутим селима, а пожаром је обухваћен предио са високом травом, ниским растињем и четинарима. 

У најтоплијем дијелу године у пиротском крају избија на десетине пожара у пољу, упркос апелима и агронома, ватрогасаца и МУП-а да паљење стрњике може имати несагледиве посљедице. 

Како је данас саопштила пиротска полиција, од почетка године, на подручју за које је надлежно Одјељење за ванредне ситуације у Пироту, евидентирано је укупно 186 пожара, од којих 108 на отвореном, док су у истом периоду претходне године евидентирана укупно 382 пожара, од којих 280 на отвореном.

За непоштовање одредби Закона о заштити од пожара, којом се забрањује ложење ватре у шуми и на удаљености 200 метара од ивице шуме, за физичка лица предвиђене казне од 10.000 до 50.000 динара, док казне за спаљивање остатака стрних усјева, биљних остатака и смећа за физичка лица износе 10.000 динара, а за правна од 300.000 до милион динара-наводе из МУП-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана