Повучена потјерница против Суботића

vesti-online
Повучена потјерница против Суботића

Франкфурт - Бизнисмен Станко Суботић коме се на терет ставља злоупотреба положаја одговорног лица за наводни "шверц цигарета" није стигао у Србију, како су то објавили неки београдски медији, али може слободно да дође и биће због наставка суђења у Београду 16. и 17. септембра, изјавио је за "Вести" Суботићев адвокат Радослав Тадић.

Специјални суд у Београду усвојио, четврти по реду, приједлог бранилаца овог бизнисмена за одређивање јемства од 538.000 евра и Суботићу омогућена одбрана са слободе. Тадић открива да је процедура већ у току и да је извршена укњижба хипотеке на кућу у тој вриједности, а суд је наложио да се потјерница против Суботића повуче, што је и учињено.

Међутим на одлуку Специјалног суда да се прихвати јемство Тужилаштво за организовани криминал се жалило Апелационом суду. Та жалба, како објашњава Тадић не задржава извршење рјешења, односно нема суспензивно дејство.

- Нема законског основа , а очито је да је став Тужилаштва да се жали на сваку одлуку која је у корист окривљеног. Не знам шта они хоће да се судски поступак и даље води у Суботићевом одсуству и да тако буде без права на одбрану - коментарише Тадић и подсјећа да Суботић због покретања судског поступка 2007. године није ушао у земљу и да су му у међувремену умрла оба родитеља, али због потјернице није могао да дође ни на сахране.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана