Повучена одлука о кажњавању Милана Бека са 100.000 динара

Танјуг
Foto: Агенције

БЕОГРАД - Апелациони суд у Београду ставио је ван снаге рјешење о новчаном кажњавању бизнисмена Милана Бека са 100.000 динара коју му је изрекао у понедјељак због изостанка са претреса на којем је требало да сведочи у статусу оштећеног.

Наиме, како је Тањугу речено у суду, Беко је оправдао свој изостанак у датом року, тако што је доставио суду авионску карту и налог за службено путовање. Беко треба да буде испитан пред Апелационим судом у другостепеном поступку против Александра Здравковића који се терети да је покушао да га убије у новембру 2014. године испред његове куће на Сењаку.

Следећи претрес на ком би Беко требало да се појави и да исказ заказан је за 11. април. Првостепеном пресудом Здравковић је осуђен на девет година затвора због покушаја убиства бизнисмена. Беко је иначе, на последњем суђењу, пред изрицање друге првостпене пресуде почетком априла 2021. године, рекао да је с протеком времена све увјеренији да је Здравковић особа која је пуцала на њега, а да у свом најближем окружењу каже "да, он је тај".

Здравковић, који је у судници том приликом носио заштитну маску, као и сви присутни, поновио је да нема везе са тим догађајем и да бизнисмена може слободно да погледа у очи. Апелациони суд је одлучио да сам изведе кључне доказе на претресу након што је разматрао жалбе тужилаштва и одбране на првостепену пресуду.

Тај суд треба да донесе правоснажну пресуду, јер је прву првостепену већ једном укидао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана