Повријеђен радник фабрике у Крушевцу, Тужилаштво врши доказне радње

Танјуг
Повријеђен радник фабрике у Крушевцу, Тужилаштво врши доказне радње

КРУШЕВАЦ- Полицији је 17. маја пријављено да је један радник повријеђен у фабрици "Бин комерц" која се налази у склопу хемијске индустрије "Жупа" у Крушевцу, потврђено је Танјугу у Полицијско управи у том граду.

Хитна помоћ и полиција су излашли на терен и збринули повријеђеног радника.

Како је речено Танјугу у Основном јавном тужилаштву у Крушевцу, јуче је дошло до екплозије и радник је задобио повреде лица и врата, однсоно опекотине другог степена, као и да је тужилац вршио увиђај.

Екплозија се догодила у погону 11, а како је наведено тужилаштво тренутно врши доказне радње.

Јуче је на лицу мјеста била и инспекција рада.    

Директор Хемијске индустрије "Жупа доо Крушевац" Александар Мандић у писаном саопштењу медијима негирао је да се то десило у погонима ХИ Жупа и навео да вијест коју су јуче пренијели медији није тачна.

"Није дошло ни до какве експлозије, нити било каквог инцидента, те ниједан радник није на било који начин повређен. Оваквим извештавањем дошло је до узнемирења породица и блиских лица запослених у ХИ Жупа, као и нарушавања нашег пословног угледа, који се гради уназад 90 година на стандардима заштите људских права, радних права и заштите животне средине", навео је он.

Медији су пренели да је у ХИ Жупа током рада на машини дошло до експлозије и пожара, у којем је радник повријеђен и да је превезен у крушевачку болницу са опекотинама по лицу и тијелу.  

У крушевачкој Општој болници рекли су Танјугу да немају информацију о томе.           

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана