Потврђена оптужница против Шарића и 14 припадника његове групе

Танјуг
Потврђена оптужница против Шарића и 14 припадника његове групе

БЕОГРАД - Виши суд у Београду потврдио је оптужницу против Дарка Шарића и 14 осумњичених припадника његове организоване групе, којом се терете за више кривичних дјела, међу којима је и убиство.

Испитујући оптужницу Тужилаштва за организовани криминал кривично ванпретресно вијеће је стало на становиште да докази и подаци прикупљени у досадашњем току поступка, по свом квалитету и значају, пружају довољан основ за извођење закључка о постојању оправдане сумње да су окривљени предузели радње из чињеничног описа кривичног дјела које им се оптужницом ставља на терет, односно да су испуњени неопходни материјални услови за оптужење у конкретном случају, наводи се у саопштењу овог суда.
    
Против овог рјешења окривљени и њихови браниоци могу изјавити жалбу Апелационом суду у Београду, у року од три дана од дана пријема решења.
    
Оптужницом се Дарко Шарић терети за два кривична дјела тешко убиство, изазивање опште опасности, изазивање опште опасности у саизвршилаштву у покушају, два кривична дјела недозвољена производња држање, ношење и промет оружја и експлозивних матрија, злоупотреба службног положајау подстрекавању, лажно пријављивање у саизвршилаштву, кривично дјело у вези са ставом 1 Закона о тајности података у подстрекавању и злоупотреба службеног положаја подстрекавањем.
    
Адвокату Дејану Лазаревићу је стављено на терет кривично дјело тешко убиство, изазивање опште опасности у саизршилаштву, лажно пријављивање у саизвршиластву кривично дјело у вези са ставом 1 Закона о тајности података  у подстрекавању и злоупотреба службеног положаја подстрекавањем.
    
Бојан Стајковић је оптужен за кривична дјела тешко убиство, недозвољена производња држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, изазивање опште опасности у саизвршилаштву и лажно пријављивање у саизвршукаштву.
    
Данило Одовић је оптужен за Тешко убиство, изазивање опште опасности у саизвршилаштву и злоупотреба службеног положаја у подстрекавању, док је Александар Бошковић оптужен за изазивање опште опасности у саизвршилаштву и злоупотреба службеног положаа у подстрекавању.
    
Никола Спасојевић оптужен је за два кривична дјела недозвољена производња држање, ношење и промет оружја и експлозивних матрија, изазивање опште опасности у покушају и изазивање опште опасности у саизвршилаштву.
    
Полицајци Данило Стојановић и Милутин Радовановић су оптужени за по два кривична дјела злоупотреба службеног положаја, а Душко Мирковић за продужено кривично дјело злоупотреба службеног положаја и кривично дјело из члана 98 у вези са ставом 1 Закона о тајности података.
    
Стефан Андрејић оптужен је за два кривична дјела недозвољена производња држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, изазивање опште опасности у саизвршилаштву у покушају и изазиваје опште опасности у саизвршилаштву, а за иста кривична дјела оптужени су Марко Вукић и Урош Радовановић.
    
Милан Вучинић оптужен је за кривично дјело тешко убиство, а Арса Шарић за кривично дјело недозвољена производња, ношење и промет оружја и експлозивних материја и изазивање опште опасности, док је рођени брат вође ове групе, 

Душко Шарић оптужен за злоупотреу службеног положаја у подстрекавању.
    
Свих 15 припадника групе је оптужено за кривично дело удруживање ради вршења кривичних дјела.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана