Потврђена оптужница против Ивана Контића за покушај убиства

Танјуг
Foto: rts.rs

НОВИ САД - Виши суд у Новом Саду потврдио је оптужницу против Ивана Контића (30), којом га тужилаштво терети за покушај убиства Миљана Мандића 24. августа 2020. године у Новом Саду, којег је Контић пребио.

Оптужницом су обухваћени и О.Л. и Л.В, који се терете за кривично дјело учествовање у тучи, односно за кривично дјело помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела. Рјешење о потврђивању оптужнице донијето је 6. јула, али због годишњих одмора још није уручено свим браниоцима окривљених, рекла је за Танјуг портпаролка суда Јелена Остојин.

На ово рјешење одбрана има право жалбе Апелационом суду у Новом Саду у року од три дана од пријема ријешења, тако да ријешење о потврђивању још није правоснажно, напоменула је Остојин.

Контић се налази у притвору који му је последњом одлуком суда продужен и може да траје до почетка септембра, након чега ће се поново разматрати да ли и даље постоје разлози за његово задржавање у притвору.

Контић је у децембру 2020. године изручен Србији из Црне Горе, пошто је по потјерници Србије ухапшен 11. октобра у Подгорици након месец дана од покретања поступка против њега.

На саслушању пред судијом за претходни поступак на околности притвора и бјекства Контић је тврдио да из Србије није бјежао, већ да је у Црну Гору отишао прије покретања било каквог поступка против њега.

Износећи одбрану пред Вишим јавним тужиоцем он је у децембру негирао да је покушао да убије Мандића, којег је пребио.

До сукоба је дошло јер му је Мандић претходно пријетио и није му дозволио да уђе у кладионицу.

Теза Контићеве одбране је да он као некадашњи репрезентативац Црне Горе у џудоу зна како се наносе тешке повреде опасне по живот, те да такве повреде није задао Мандићу током физичког обрачуна.

Његова одбрана такође тврди да у јавности није објављен цијели снимак обрачуна већ само део, након чега је и покренут овај поступак против Контића.

Снимак се на друштвеним мрежама појавио 11. септембра, а на њему се види пребијање мушкарца.

Контић је поријеклом из Никшића, а у Србији је дипломирао на Правном факултету и у адвокатској канцеларији је радио као приправник прије инцидента у којем је пребио Мандића (28) у Јеврејској улици у Новом Саду 24. августа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана