Потврђена оптужница против инструктора јахања: Терете га за силовање дјевојчица

Г.С.
Потврђена оптужница против инструктора јахања: Терете га за силовање дјевојчица

БЕОГРАД - Виши суд у Београду потврдио је оптужницу против инструктора Милоша Ђ. (68), којом се терети за више кривичних дјела силовање, полно узнемиравање, силовање у покушају и недозвољене полне радње над полазницама његове школе јахања у Барајеву, од којих су неке биле малољетне у вријеме извршења кривичног дела, сазнаје Танјуг.

На ову одлуку суда постоји право жалбе Апелационом суду у Београду. Милошу Ђ. је притвор продужен 9. маја.

Како је раније саопштило Више јавно тужилаштво у Београду, оптужницом му се ставља на терет кривична дјела силовање, силовање у покушају, полно узнемиравање и пет кривичних дјела недозвољене полне радње над седам полазница његове школе, од којих је пет било малољетно у вријеме извршења кривичног дела.

Милош Ђ, се сумњичи да је сва поменута кривична дјела извршио у просторијама коњичког клуба у периоду од 2010. до 2021. године док су дјевојке боравиле у клубу ради стицања вјештина јахања.

Сумња се да је Милош Ђ. у децембру 2010. године, силовао малољетну дјевојку, која је у то вријеме имала 17 година. Над петнаестогодишњакињом је, како се сумња, извршио кривично дјело Недозвољене полне радње у јуну 2017. године, а у марту 2018. године је покушао да је силује.

Такође, постоји сумња да је над другом тинејџерком (15) у септембру 2021. године извршио кривично дјело Недозвољене полне радње, као и над још двије пунољетне дјевојке у истом временском периоду. 

Током 2013, 2014. и 2015. године извршио је, како се сумња, два кривична дјела Недозвољене полне радње над двије дјевојчице од 13 и 11 година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана