Потрага за Моником се наставља током ноћи: Радимо све да пронађемо девојчицу

Агенције
Потрага за Моником се наставља током ноћи: Радимо све да пронађемо девојчицу

Директор полиције Србије Владимир Ребић изјавио је вечерас да вјерује да ће полиција успјети да пронађе и спасе несталу дјевојчицу Монику Каримановић.

Ребић је истакао да је полиција увјерена да је Моника (12) жива и да се нада да ће је током ноћи или у најкраћем времену пронаћи јер су ангажовали максимално људске ресурсе, преноси РТС.

"Током ноћи ће се наставити претрага коришћењем термовизијских камера које дају предност", рекао је Ребић.

Он је казао да су на лицу мјеста и начелници криминалистичке полиције у Нишу и Зајечару и указао да су ангажовани најбољи оперативци из криминалистичке полиције.

"То нам је приоритет и све радимо да пронађемо девојчицу и да је вратимо своим родитељима", нагласио је Ребић.

Што се тиче осумњиченог за отимицу за којим се трага, такозваног "малчанског берберина", Ребић каже да је познато да је он у периоду од 2006. до 2018. године био на издржавању казни због сексуалних деликата.

"Чим је изашао, практично после неколико дана, слао је непримерене садржаје и поруке које су нама у полицији деловале као могуће извршење кривичног дела и због чињенице да смо знали о коме се ради, ја сам се чуо са госпођом Доловац, републичким јавним тужиоцем, и ми смо, заједно надлежна тужилаштва и полиција, успели да га ставимо у притвор. Он је у затвору провео до марта ове године, након тога је изашао и ми нисмо имали више механизама, нити могућности да га спречимо у његовом науму", рекао је Ребић.

"Верујем у људе у полицији да ће успети да пронађу и спасу Монику", закључио је Ребић.

Власник куће у којој се крио Малчански берберин: Гркљан бих му извадио

Нинослав Јовановић (46), познатији као Малчански берберин, који се сумњичи да је 20. децембра у насељу Брзи Брод киднаповао дјевојчицу Монику Каримановић (12), до јутрос се скривао у кући Горана Богдановића у књажевачком селу Орешац.

Богдановић је отац жене која је удата за рођеног брата Нинослава Јовановића и власник је куће у којој је Јовановић провео претходну ноћ, гдје је, како се претпоставља, дјевојчицу ошишао, што је, иначе, дио његовог ритуала сексуалног злостављања.

Власник куће наводи за портал "Телеграф.рс" да је Јовановића упознао кад је први пут изашао из затвора прије десетак и више година.

"Није ми се допао, нисам страховао за старију кћерку, јер је она пунољетна, али знајући шта је радио, плашио сам се за своју најмлађу девојчицу, која је тада имала десетак година. Нисам дозвољавао да њих двоје икад дођу у контакт. Поново сам га видео прошле године, кад је последњи пут изашао из затвора у његовој кући у Малчи, где живи и моја кћерка. Ништа га нисам питао, а и шта да ми каже", наводи Горан.

Додаје да је јутрос, када се вратио из Књажевца, сазнао да је Нинослав са својом жртвом боравио у његовој кући.

"Видео сам да је село блокирано, на све стране су били полицајци, жена ми је казала да су јој рекли да је с дететом био у нашој кући. Да сам га ја тамо затекао, не би жив изашао. Такав човек не треба да живи. Гркљан бих му извадио. Требало је родитељи да му пресуде", говори Богдановић.

Коментаришући откуд Нинослав у његовој кући, објашњава да је он само једном био у Орешцу да би му помогао да сјече дрва.

"Изгубио сам ногу, ја сам особа с инвалидитетом па је једном са својим братом и својом снахом долазио у село и тада је видео кућу. Моја кћерка му је показала. Он је искористио то што су и остале куће у комшилуку, попут моје, празне", објашњава власник.

Он истиче да су се Малчанског берберина сви плашили.

"Тај је човек непоправљив, више је времена провео у затвору него на слободи. Сви су га се плашили. Не би ни мени било свеједно да ми сад уђе на врата, али бих овакав, са штаком, сад скочио на њега", наводи.

Додаје да нема претпоставку гдје се Јовановић у овом тренутку налази.

"Може да буде било где, ово је врло широко подручје, слабо насељено. Има много празних кућа, што њему олакшава скривање од полиције", закључује Горан Богдановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана