Потпредсjеднику општине затвор за превару голмана

Танјуг
Потпредсjеднику општине затвор за превару голмана

БЕОГРАД - Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио некадашњег потпредсjедника општине Чукарица Уроша Јанковића на казну затвора од двijе године због преваре голмана Владимира Стојковића у вези са продајом плацева на тој општини.

Суд је након одржане сjеднице одбио као неосноване све жалбе и потврдио првостепену пресуду Вишег суда у Београду, којом је Јанковићу поред казне затвора изречена и новчана казна од два милиона динара.

Такође му је одузета противправна имовинска корист прибављена кривичним дjелом од 4,5 милиона  динара, објављено је на сајту Апелационог суда.

Јанковићу је потврђен и ослобађући дио првостепене пресуде којим је ослобођен оптужби да је извршио кривично дјело удруживање ради вршења кривичних дјела.

Јанковић од почетка негирао превару.

За превару голмана у вези са спорном продајом плацева на општини Чукарица на основу признања кривице и споразума са тужилаштвом за организовани криминал раније су осуђени самозвани адвокат Владимир Ђурковић и фудбалски менаџер Мирослав Стефановић.

Ђурковић је добио 19 мјесеци затвора и новчану казну од милион динара због кривичних дјела "удруживање ради вршења кривичних дела" и "превара у продуженом трајању", а Стефановић годину а кућног затвора због кривичног дела "превара".

Иначе, три парцеле нису спорне и њих је Стојковић откупио од правих власника преко осумњичених, што није био незаконит посао.

Стојковић, који има статус оштећеног у овом процесу, на суђењу у јуну 2019. рекао да га Јанковић није преварио, већ други оптужени који су већ признали кривицу.

Такође се није прудружио кривичном гоњењу и није истакао одштетни захтјев према Јанковићу.

Судско веће међутим није поклонило вјеру новом исказу голмана, већ првом датом раније, који није ишао у прилог Јанковићу.

Током поступка прегледан је снимак из ресторана у којем су 7. новембра 2016. Јанковић, ђурковић и Стефановић сусрели са Стојковићем.

На снимку се види да Јанковић не узима коверат од Стојковића, док друга двојица то чине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана