Потписано седам билатералних споразума између Србије и Азербејџанa

Tanjug
Foto: APA.az

БЕОГРАД- Србија и Азербејџан у присуству предсједника две земље Александра Вучића и Илгхама Алијева, потписали су данас укупно седам билатералних споразума.

Вучић и Алијев потписали су заједничке изјаве, као и меморандум о оснивању Савјета за стратешко партнерство.

Међу потписницима данашњих споразума, међу којима је и Споразум између две владе о реадмисији су и министри Братислав Гашић, Горан Весић и Никола Селаковић.

Потписан је Меморандум о разумијевању између Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије и Министарства дигиталног развоја и саобраћаја Азербејџана о признавању овлашћења у складу са прописом 1/10 Међународне конвенције о стандардима за обуку, издавање и уверење и вршење бродске страже помораца из 1978.године са изменама и допунама.

Послије састанка две делегације у Палати Србија потписан је и Административни уговор за спровођење Споразума између Владе Србије и Владе Азербејџана о социјалној сигурности, меморандум о разумевању између Развојне агенције Србије и Агенције за развој малих и средњих предузећа Азербејџана.

Такође, потписан је и Меморандум о разумијевању између Агенције за промоцију извоза и инвестиција Азербејџана и Привредне коморе Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана