Потписан уговор о изградњи 25 станова за избјеглице

Танјуг
Foto: Image by Michal Jarmoluk from Pixabay

БЕОГРАД/ЗРЕЊАНИН - Уговор о изградњи 25 станова у Зрењанину за избјегличке породице из БиХ и Хрватске вриједан 959 хиљада евра са ПДВ-ом потписан је данас у Београду, саопштила је Јединица за управљање пројектима у јавном сектору.

Потписници су в.д. директора Јединице Душан Ковачевић и Вукајло Бабић испред групе понуђача коју чине новосадске фирме Инобачка, Архиком и БМЦ Конект.

Наводи се да се почетак радова на изградњи стамбених јединица очекује у априлу, а рок за завршетак изградње је 330 дана.

Изградња станова у Зрењанину дио је деветог потпројекта Регионалног стамбеног програма чији је циљ трајно стамбено збрињавање најугроженијих избјегличких породица са простора бивше Југославије.

Програмом у Републици Србији руководи Комесаријат за избјеглице и миграције у сарадњи са Јединицом за управљање пројектима у јавном сектору као имплементационом јединицом Програма.

Стамбени програм спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савјета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Њемачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана