Потписан Меморандум за градњу тунелске везе од Карађорђеве до Дунавске падине

Танјуг
Потписан Меморандум за градњу тунелске везе од Карађорђеве до Дунавске падине

БЕОГРАД - У Скупштини Београда данас је потписан Меморандумом о разумјевању за пројекат за градњу тунелске везе од Карађорђеве улице до Дунавске падине, са приступним саобраћајницама, парковским површинама и инфраструктуром.

Меморандум су потписали градоначелник Београда Александар Шапић, потпредседник Владе Србије и министар финансија Синиша Мали, в.д. директора Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда Милан Вранић и овлашћени представник компаније „Поwер Ћина Интернатионал Гроуп Лимитед“ Јанг Бо.

Потписивањем је, према ријечима градоначелника Шапића, практично формализована одлука да се крене у реализацију овог пројекта.

Министар Мали је изјавио да је реч о капиталном пројекту за Београд и да Србија не одустаје од капиталних инвестиција већ у њих, као и животни стандард грађана, улаже новац.

Како је рекао, новца има пошто је за првих шест месеци био планиран мањак од 95 милијарди динара, а остварен је плус од 14,5 милијарди.

Новац за изградњу тунела обезбједиће Влада Србије, још сне зна колико ће коштати, али се процењује да је риеч о суми од око 150 милиона евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана