Потјерница за Гусињанином осумњиченим за убиство дјевојке у Београду

Srna
Foto: Tanjug

ПОДГОРИЦА- Тужилаштво Србије наложило је расписивање потјернице за црногорским држављанином Јетмиром Г. /24/ из Гусиња који је осумњичен за убиство Иване К. /26/ у Београду крајем прошле године.

Он је идентификован након интензивног оперативног рада Вишег јавног тужилаштва у Београду и Трећег одјељења Управе криминалистичке полиције МУП-а Србије, саопштило је Више јавно тужилаштво.

Након што је полиција данас доставила кривичну пријаву уз доказни материјал, Више јавно тужилаштво у Београду донијело је наредбу о спровођењу истраге против осумњиченог због сумње да је извршио кривично дјело тешко убиство из ниских побуда /љубоморе/ за које је запријећена казна од најмање 10 година или доживотни затвор.

Тужилаштво је предложило суду да Јетмиру Г. одреди притвор и да наложи расписивање потјернице за њим, саопштено је из Вишег јавног тужилаштва у Београду.

Сумња се да је Јетмир Г. 23. децембра између 00.37 и 5.30 часова убио Ивану К. са којом је био у емотивној вези, додаје се у саопштењу.

"Он је тог дана дошао до Иваниног стана на Звездари гдје је боравио од 11. децембра и ушао са њом у вербалну расправу. Онда је кренуо да јој рукама стеже уста и нос док није издахнула, па је закључао стан и кључ понио са собом", наводе из из Вишег јавног тужилаштва.

Сумња се да је истог дана аутобусом напустио територију Србије. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана