Постављена трећа барикада у општини Зубин Поток

Танјуг
Foto: Косово Онлајн

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - У општини Зубин Поток у мјесту Зупче вечерас око 18.30 сати са два камиона блокиран је пут, чиме је број барикада путу Јужна Митровица-Рибарицу порастао на три.

Осим ове, барикаде су раније постављене у селу Вараге и у Газиводама.

Мјештани у Зубином Потоку навели су да је ова барикада постављена само да би се повећала безбједност грађана општине Зубин Поток због све већег присуства припадника специјалних јединица на територији ове општине, преноси Косово онлајн.
    
Прије пет дана барикаде су постављене на неколико мјеста на сјеверу КиМ у знак протеста због хапшења бившег припадника косовске полиције Дејана Пантића на Јарињу.

Потпредсједник Српске листе Игор Симић је рекао након сједнице Кризног штаба, којег чине политички представници Срба са сјевера Косова и истакнути појединци,да они желе да се сачува мир и позвао грађане да остану истрајни и суздржани на барикадама, али и да је за очување мира потребно да се јединице специјалне полиције повуку са сјевера.

"Желимо да сачувамо мир и позивамо грађане да сачувају мир, да би се то очувало потребно је да се полицајци повуку са. Очигледно је да њихово присуство у мјешовитим срединама у Сјеверној Митровици изазива страх међу грађанима јер се до зуба наоружани специјалци албанске националности  шетају поред домова наших грађана, заустављају и малтретирају наше грађане, претресају возила. Имамо ситуацију да људи не могу нормално да изађу из својих дворишта", рекао је Симић.

Он се захвалио грађанима на барикадама којих је, истакао је, све више, а који су ријешили да остану на овим просторима и спремни су да бране своје право да живе нормалан живот у 21. веку.

"Свакога дана на барикадама је све више људи зато што су пре свега свесни да је ово реакција Срба на оно што Приштина жели, а то је протеривање народа са ових простора и ми још једном апелујемо на грађане да остану истрајни али суздржани, да поштују пре свега међународне представнике Кфор и Еулекс јер су они ту на терену у складу са међународним споразумима", рекао је Симић.

Додао је и да штаб не прихвата ни противзакониту пресуду Ивану Тодосијевићу без иједног доказа, донјету само зато што је он Србин.

 

 


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана