"Пошта Србије" најоштрије осудила хапшење својих радника на КИМ: Ово је брутално

Srna
Foto: Sputnik

БЕОГРАД - "Пошта Србије" данас је најоштрије осудила хапшење својих радника на подручју Косову и Метохији и саопштила да је директор тог јавног предузећа од амбасадора земаља Квинте затражио хитну реакцију како би ухапшени радници били пуштени на слободу.

"Наши запослени су породични људи који поштено обављају свој посао, као и сваки запослени у поштама широм света, а терор који је спроведен над нашим радницима у Гораждевцу, представља још један у низу напада на српску заједницу на овим просторима", наводи се у саопштењу.

Из "Поште Србије" објашњавају да су возач В. М. и његов пратилац В. П, запослени у том предузећу, неосновано приведени од стране такозване косовске полиције, што јасно указује на, како истичу, политички мотивисано и незаконито поступање.

Указују, такође, да је захтјев да управнице Поште у Гораждевцу да изјаву представља додатни притисак на Пошту и покушај дестабилизације њеног пословања.

Додаје се да је в. д. директора "Пошта Србије" Зоран Ђорђевић послао писмо амбасадорима земаља Квинте у коме је затражио њихову хитну реакцију и предузимање конкретних активности које би довеле до пуштања ухапшених радника на слободу.

"Ово брутално деловање Куртијеве полиције има за циљ спречавање исплате пензија житељима српске енклаве у Гораждевцу, као и систематско угрожавање српског народа на Косову и Метохији. Овај чин терора јасно показује Куртијеву намеру да угрози опстанак српског становништва на вековним огњиштима и да спроведе политику етничког чишћења", наводи се у саопштењу, преноси Тањуг.

Терор Аљбина Куртија над Србима на Косову и Метохији настављен је и данас привођењем радника "Поште" у Гораждевцу, најјужнијој већински српској општини у покрајини, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију. Како је наведено, возач В. М. и његов пратилац В. П. приведени су од стране Куртијеве полиције, а потом је и од управнице "Поште" у Гораждевцу затражено да пође у станицу и да изјаву. Канцеларија наводи да је акција Куртијеве полиције спроведена како би била онемогућена исплата пензија житељима те српске енклаве, а са јасним циљем да се српском народу онемогући опстанак на вјековним огњиштима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана