Послије 40 година прва посјета шефа српске дипломатије Камеруну

Танјуг
Foto: Танјуг

ЈАУНДЕ- Потребно је радити на јачању политичког дијалога, као и на унапређењу економске сарадње, закључак је сусрета министра спољних послова Србије Николе Селаковића са колегом Лженом Мбелом Мбелом.

Селаковић је данас започео званичну посјету Камеруну, и то је прва посјета неког шефа српске дипломатије Камеруну послије 40 година, саопштило је Министарство.

Српски министар је истакао да Србију и Камерун повезује вишедеценијско традиционално пријатељство, међусобно разумијевање и подршка, као и важни заједнички циљеви и вредности. Селаковић је рекао да је данашњи сусрет са министром Мбелом Мбелом трећи у посљедњих пет мјесеци, с обзиром на разговоре на маргинама Генералне скупштине УН и комеморативном скупу Покрета несврстаних у Београду.

То је, према Селаковићевим ријечима, потврда унапређивања билатералних односа двије пријатељске земље.

Захвалио је Камеруну на принципијелној подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије, поштовању међународног права и међусобној подршци у међународним организацијама.

Такође, истакао је чврсту и недвосмислену подршку територијалном интегритету и суверенитету Камеруна.

Камерунски шеф дипломатије захвалио је министру Селаковићу на првој посјети српског министра након 40 година и интензивним сусретима посљедњих пет мјесеци.

Истакао је да наше двије земље везује вишедеценијско пријатељство засновано на дијељењу истих вриједности и изазова, додаје се у саопштењу.

Министар Мбела Мбела изразио је жељу за продубљивањем односа са Србијом, нагласивши да економска сарадња заостаје за "одличном политичком" и да је потребно интензивирати је, прије свега у области агроиндустрије, дигиталне економије, телекомуникација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана