Посланици Српске листе верификовали мандате и напустили скупштину

Танјуг
Foto: Принтскрин

ПРИШТИНА- Девет посланика Српске листе данас је технички верификовало мандате у парламенту привремених институција у Приштини, и на тај начин их задржало у сигурним рукама, а након тога одмах и напустило сједницу скупштине.

Како је саопштила Српска листа, том стратешком одлуком је најдиректније спријечено да се оствари план Аљбина Куртија и њему подобних Срба да се измијене устав и закони којима се гарантују права српског народа на Косову и Метохији.

"Намјера Куртија и Раде Трајковић, али и осталих попут ње, била је изгласавање измјена устава које би водило укидању српских општина, отимању имовине од Српске православне цркве, укидање српског језика, права на заступљеност у институцијама...", кажу у Српској листи.

Наглашавају да ова стратешка и политичка одлука неће ни на који начин зауставити процес напуштања косовских институција на сјеверу Косова и Метохије, којим се гасе све косовске институције на тој територији, а као одговор на кршење Бриселског споразума, малтретирање српског народа и гажење свих људских права.

"Наш циљ је да се заштити наш народ, мир и сигурност, али и не дозволи Куртију и Ради Трајковић да кроје капу српском народу и одлучују о нашим животима", поручују из Српске листе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана