Посланици Српске листе напустили сједницу

Срна
Foto: Игор Симић

ПРИШТИНА - Посланици Српске листе напустили су данашњу сједницу скупштине самопроглашеног Косова, а предсједник ове парламентарне групе Игор Симић оцијенио је да је круна недјела према Србима на Косову и Метохији забрана да се изјасне на референдуму о промјенама Устава Србије.

Он је рекао да посланици Српске листе неће учествовати у раду данашњег засједања, јер је сједница само фарса с обзиром да је одлука о забрани одржавања референдума на територији јужне српске покрајине већ донесена.

Симић је у име Српске листе и српског народа на Косову и Метохији затражио да посланици одбаце приједлог резолуције Владе самопроглашеног Косова о забрани одржавања референдума о уставним промјенама.

- Парламент треба да симболизује јединство, а данас ће бити донесен акт којим се директно крше основна људска права српског народа - рекао је Симић и нагласио да забраном одржавања референдума на територији Косова и Метохије влада Аљбина Куртија наставља серију антисрпских потеза.

Он је нагласио да Куртијев кабинет настоји да Србима отежа живот и питао шта су добро Србима донијеле акције специјалне полиције Росу на сјеверу Косова, упад у Штрпце, држање у заточеништву хиљаду Срба и упад мимо налога суда у општину Грачаница?

Симић је закључио да Куртијев кабинет настоји да добије подршку Албанаца антисрпским дјеловањем.

Скупштинском засједању не присуствују ни посланици Демократске партије Косова.

Образлажући приједлог резолуције, Курти је рекао да се њоме “не ускраћује право гласа било ком грађанину Косова, јер то право могу искористити гласањем путем поште или у Канцеларији за везу Београда у Приштини”.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана