Краљ Хамад: Посјета Вучића Бахреину - важан историјски корак

Срна
Краљ Хамад: Посјета Вучића Бахреину - важан историјски корак

БЕОГРАД/МАНАМА - Краљ Бахреина Хамад бин Иса ал Калифа је прву посјету предсједника Србије Александра Вучића овој краљевини оцијенио као важан историјски корак.

"Поносни смо што сте први предсједник пријатељске Србије који је дошао у посјету, коју видимо као важан показатељ јачине наших веза, заснованих на узајамном поштовању", истакао је краљ Бахреина на почетку састанка са Вучићем у Манами, главном граду Бахреина.

Он је, на почетку сусрета, истакао да је посјета предсједника Србије изванредна могућност за успостављање снажног оквира за политичке консултације и наставак координације у вези са регионалним и међународним питањима од заједничког интереса.

Краљ Бахреина је рекао да се унапријед радује реализацији тих циљева, те нагласио да то представља и идеалну прилику да се размотре начини како да се предузму заједнички кораци у области економије и трговине, туризму, пољопривреди и инвестиција у природне ресурс, пренијели су београдски медији.

"То чинимо с циљем унапређења заједничких интереса и јачања положаја наших земаља на међународном плану, на добробит наше две земље, доприносећи на тај начин просперитету и миру у свијету", рекао је краљ Бахреина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана