Порука Аљбина Куртија уочи Вучићевог обраћања

ГС
Порука Аљбина Куртија уочи Вучићевог обраћања

ПРИШТИНА - Премијер привремених приштинских институција је изјавио да се не плаши пријетњи и да је "Косово" јаче "него икад прије".

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти тврди да Србија, у сарадњи с Русијом, припрема нове пријетње и ултиматуме за Приштину.

- Вучић, у координацији с Русијом, припрема нове пријетње и ултиматуме Косову због масовних гробница, написао је Курти у објави на Фејсбуку свега неколико сати прије обраћања предсједника Србије Александра Вучића.

Вучић је најавио обраћање услед интензивирања репресије Срба на сјеверу КиМ од стране Приштине и шутања тзв. међународне заједнице на исто, а медији су пренијели да на столу може да се нађе и проглас окупације Косова и Метохије.

Курти је у објави написао да се "не плаши пријетњи".

- Данас је Косово јаче него икад прије, не плаши се пријетњи. Штитимо све наше грађане и њихове слободе и права, територијални интегритет и државни суверенитет наше земље, демократски и социо-економски напредак нашег народа и институција. Међутим, ово што се тренутно догађа показује колико је Србија далеко од демократских и људских вриједности и колико остаје с геноцидом почињеним 90-их година, оцијенио је Курти, преноси РТ Балкан.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана