Портпарол ЕУ: Документ из косовских медија је фалсификат

Танјуг
Портпарол ЕУ: Документ из косовских медија је фалсификат

ПРИШТИНА - Европска унија је данас негирала постојање документа који се у суботу појавио у приштинским медијима, а портпарол ЕУ Петер Стано је изјавио да је у питању ''''фалсификат''''.

Стано је за “Кљан Косова” изјавио да такав документ није дошао из Брисела. “Обично не коментаришемо извјештаје медија у вези са наводним документима ЕУ. У конкретном случају, документ је потпуни фалсификат и тако нешто ЕУ никада није написала”, поручио је Стано.

У наводном интерном радном документу Европске службе за спољне послове (ЕЕАС) сачињеном након недавне вечере шефа дипломатије ЕУ Жозепа Бореља са лидерима Западног Балкана у који је у суботу имао увид приштински портал demokracia.com, поред осталог се наводи да ће Борељ позвати власти у Приштини да се уздрже од било какве провокативне акције у општинама на сјеверу покрајине.

''''Конкретно, г. Куртију ће се савјетовати да не предузима никакве полицијске акције чији је циљ прикупљање рачуна за струју у сјеверним општинама, што би могло изазвати даље тензије са локалним становништвом'''', писало је поред осталог у документу у који је увид имао приштински портал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана