Породице дјеце убијене у "Рибникару" тужиле дјечака убицу и његове родитеље

ГС
Породице дјеце убијене у "Рибникару" тужиле дјечака убицу и његове родитеље

БЕОГРАД - Чланови породица дјеце убијене у Основној школи "Владислав Рибникар" у Београду поднијели су приватну тужбу против дјечака-убице (14) и његових родитеља, за надокнаду нематеријалне штете.

Поднијета је тужба у парничном поступку у циљу оправдавања привремених мјера које су већ одређене. Jедну тужбу је укупно поднијело 27 тужилаца, а у питању су чланови породица убијених, пишу српски медији.

Према оцу су привремене мјере забране располагања и отуђења имовине већ биле претходно одређене у кривичном поступку који се води против њега, а према мајци у парничном поступку.

-Тужба је поднета због накнаде нематеријалне штете за претрпљене душевне болове услед смрти блиског лица, као и на име претрпљеног страха. Такође, овом тужбом је затражена и новчана рента, дакле будуће давање одређеног износа новца од дана пресуђња па док за то трају услови – и то на име будуће нематеријалне штете за претрпљене душевне болове услед смрти блиског лица - наводи извор "Блица".

Против мајке дјечака који је убио девет школских другара и чувара у школи, већ је поднијета једна тужба. Њу су тужила четири члана једне породице једне од жртава пуцњаве у ОШ "Владислав Рибникар". Они су затражили одштету у износу од око 300.000 евра.

Оцу и мајци дјечака убице је привремено забрањено да располажу некретнинама и новцем. Ово је, по приједлогу породица убијених у ОШ "Владислав Рибникар" раније усвојио Виши суд у Београду. Ипак, ово је само привремено рјешење, које за циљ има да "обезбиједи" средства којима би се исплатила накнада штете породицама оштећених, за смрт њихових најближих.

Против мајке дјечака убице се не води кривични поступак, а како је раније саопштило тужилаштво, против ње је покренута предистрага, формиран је предмет, како би се утврдило да ли је учинила кривично дјело злостављање и запуштање дјетета.

Дечак убица је 18. јула саслушан као свједок у кривичном поступку који се води против његовог оца, који се терети за тешко дјело против опште сигурности. Тада је говорио о томе на који начин је дошао до оружја, али и због чега је починио злочин, наводи "Нова".

Отца дјечака убице терете да је обучавао сина да рукује оружјем, да га је водио у стрељану, као и да оружје којим је дјечак убио вршњаке, није држао по прописима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана