Породица Веселина Вељовића нуди више од 900.000 евра да би се бранио са слободе

Танјуг
Foto: Ал Џезира

ПОДГОРИЦА- Породица некадашњег директора Управе полиције Црне Горе Веселина Вељовића у другом покушају је Вишем суду у Подгорици понудила јемство од 928.000 евра за његово пуштање из притвора да се брани са слободе.

Савјетница за односе са јавношћу Вишег суда Марија Раковић казала је подгоричким Вијестима да је од укупно понуђене вриједности 100.000 евра у готовом новцу, а остало је у некретнинама.

Ово је други пут да његова породица гарантује да Вељовић неће бјежати ако га пусте на слободу. Судија за истрагу Вишег суда у Подгорици Сузана Мугоша, одбила је крајем октобра прво понуђено јемство за укидање притвора  Вељовићу.

Његова породица тада је за слободу гарантовала са 585.000 евра у некретнинама.

Вељовић је ухапшен 24. јула на Жабљаку, по налогу Специјалног државног тужилаштва, због сумње да је повјерљивим информацијама помагао шефу криминалне организације Александру Мркићу у шверцу цигарета.

Наводно, у транскриптима са Скај апликације тужиоци су прочитали да је Вељовић јавио Мркићу да ће полиција претресати просторије Муја Никочевића, чиме му је причинио корист у нелегалном послу - шверцу цигарета.

Вељовић се сумњичи за два кривична дјела - чланство у криминалној организацији и злоупотребу службеног положаја.

Вељовић је негирао кривицу тврдећи да је Мркића и његове послове истраживао, а не да му је помагао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана