Породица Слађана Трајковића: Да престане да се врши терор над српским народом

Танјуг
Породица Слађана Трајковића: Да престане да се врши терор над српским народом

ПРИШТИНА- Породица Слађана Трајковића окупила се данас испред зграде Специјалног тужилаштва у Приштини где је апеловала на привремене приштинске институције и међународну заједницу да му омогуће кућни притвор.

Чланови породице носили су транспарент на коме је писало “Мој отац је невин”.

Трајковићева супруга Слађана Трајковић рекла је да су се окупили како би пружили подршку Слађану који је невин, а коме се драстично погоршало здравствено стање.

Она је предложила да се њен супруг пребаци у болницу у Косовској Митровици, јер му је стање алармантно погоршано због услова у којим се налази и због неадекватног лечења.

“Слађан је 11 дана био без терапије, тек су му прошле среде омогућили лекарски преглед, с тим што су га водили у болницу у Приштини. Ја знам да је процедура да се сви затвореници воде са ланцима на рукама, на ногама, око струка, једино ми није јасно, човек који већ има рану на нози, на табану, да не може да му се омогући да се лифтом попне до другог спрата, него да се води пjешака уз степенице, не знам чему све то”, рекла је она. О

на је апеловала и на Специјалног представника ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака који данас борави у Приштини, да реагује.

“Првенствено апелујем пошто је ту данас и господин Лајчак да види шта Курти ради, поготово српском народу, народу који је невин и који невин испашта. Слађан је 2013. године интегрисан у Косовску полицију, са свим проверима, радио је девет година, оног дана када је скинуо униформу, он је ухапшен. Због чега и зашто”, упитала је она. Породица Слађана Трајковића позвала је Приштину да престане да врши терор над српским народом на Косову и Метохији.

“Нико од сведока не сме да дође, ајде што не смеју Срби да дођу, не смеју да дођу ни Албанци који су хтели да дођу да дају Слађану подршку, али се сви плаше”, казала је Трајковић.

Адвокат породице Трајковић Дејан Васић изјавио је раније данас да су одложена три рочишта и да ће се прве истражне радње одложити за тек 16. фебруар.

“До сада нама није било дозвољено да уопште у тим истражним радњама учествујемо и практично на тај начин ускраћени смо, сам осумњичени, на елементарна права на одбрану која му следују по косвском кривичном постпуку. Ми ћемо поново покушати и апеловати, у петак смо се обратили суду са једним захтевом да се његова даља одбрана одвија из кућног притвора, за то постоје услови, то не би била мера која би била изузетек, већ правило за оне од осумњичених који своје пребивалиште имају на територији Косова и који ту живе са својим породицима”, рекао је он.

Додао је и да одбрана неће у фази истраге изностити податке

“Желимо на тај начин да тужилаштво растеретимо посебног притиска и истражне радње спровешћемо без обавештавања јавности, како то на крају крајев закон и налаже”, рекао је Васић.

Он је поновио да су свjедоци које је Тужилаштво планирало данас да саслуша лажни, као и да су датуми лажни које сведоци помињу, али и сама оптужница.

Косовска полиција ухапсила је Слађана Трајковића 15. децембра прошле године у јужном диjелу Косовске Митровице, а терети га за наводне ратне злочине почињене у Вучитрну 1999. године.

Трајковић је од 2013. године био припадник Косовске полиције, који је службу напустио када су Срби са Севера изашли из привремених приштинских институција 5. новембра прошле године. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана