Порфирије, Вулин: Заштитити људска и вјерска права српског народа ван отаџбине

Срна
Порфирије, Вулин: Заштитити људска и вјерска права српског народа ван отаџбине

БЕОГРАД - Његова светост патријарх српски Порфирије данас је у Патријаршијском двору у Београду примио министра унутрашњих послова Србије Александра Вулина који га је упознао с настојањима државних органа да се очувају мир и безбједност на читавом простору на коме живи српски народ, нарочито на Косову и Метохији.

На састанку је било ријечи и о даљим мјерама које ће допринијети да се земљиште одузето Српској православној цркви /СПЦ/ на Косову и Метохији коначно врати у посјед Цркве, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Србије.

Српски патријарх и министар унутрашњих послова су се сагласили да по моделу како су заштићена људска и вјерска права других вјера и нација у Србији треба настојати да буду заштићена ова права српског народа који живи изван отаџбине.

Патријарх је саслушао обавјештење о припремама за подизање Меморијалног комплекса у Доњој Градини и истакао да је за Цркву најбољи модел изградње културе сјећања онај који је примијењен у Јасеновцу - подизањем манастира као мјеста молитве у коме свако, без икакве дискриминације може да се помоли за пострадале.

Он је дао благослов иницијативи за изградњу цркава и молитвених мјеста у објектима Жандармерије и другим јединицама МУП-а Србије.

Вулин је посебно истакао улогу СПЦ и њеног настојања да упоредо са древним манастирима и свим другим светињама, у јужној српској покрајини настави да у миру и сигурности живи и српски народ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана