Поповић: Заједништво Србије и Републике Српске гарант да неће бити укинута Српска

Срна
Поповић: Заједништво Србије и Републике Српске гарант да неће бити укинута Српска

БЕОГРАД - Министар без портфеља у Влади Србије Ненад Поповић изјавио је да је Дејтонским споразумом потврђена дугогодишња храбра и истрајна борба српског народа преко Дрине за своју слободу, те да су заједништво и национално јединство Србије и Републике Српске највећа снага и чврсто поуздање да нико никада неће моћи да укине Српску.

Поповић је, поводом 25 година од потписивања Дејтонског споразума, истакао да су послије ужасних страдања и великих жртава кроз вијекове, посебно током Другог свјетског рата, остварене наде многих генерација у великој побједи стварања Републике Српске.

“Од поклича храбрих јунака са Романије, Мајевице, Озрена и Мањаче и храброг срца Споменка Гостића, до попаљених братуначких села и српских мученика Подриња, Мркоњић Града, Шипова и других небројених страдалних места кована је слободна српска територија, као вечни гарант слободе, будућности и напретка прекодринских Срба”, навео је Поповић.

Он је нагласио да је најпречи задатак данас да се сачува насљеђе велике и пожртвоване борбе српског народа и да се никада не дозволи да било ко наруши дејтонске принципе на којима је утврђено постојање, надлежности и уставни положај Републике Српске, саопштено је из Српске народне партије, чији је Поповић предсједник.

“Србија, као матица читавог српског народа, и наше државно руководство у потпуности је посвећено овој обавези и овом завету”, поручио је Поповић.

Он је подсјетио да предсједник Србије Александар Вучић и Влада Србије оснаживањем културе сјећања на заједничке побједе и страдања, јачањем економских и културних веза и подршком развоју Републике Српске, досљедно спроводе Споразум о специјалним и паралелним везама Србије и Републике Српске јачајући њене институције и градећи њену снагу у временима изазова и притисака.

“Наше заједништво и национално јединство највећа су наша снага и чврсто поуздање да нико никада неће моћи да укине Републику Српску”, закључио је Поповић.




 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана