Попис становништва у Србији одгођен за октобар

Срна
Попис становништва у Србији одгођен за октобар

БЕОГРАД - Попис становништва у Србији одгођен је за октобар због епидемије вируса корона, одлучила је Влада Србије.

Влада је на данашњој сједници усвојила Приједлог закона о измјенама Закона о попису становништва, домаћинстава и станова 2021. године.

Усљед епидемиолошке ситуације изазване заразном болешћу ковид 19, попис који је требао да буде спроведен у априлу ове године одгађа се за период од 1. до 31. октобра, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу са медијима.

Влада је усвојила и уредбу о условима и критеријумима усклађености регионалне државне помоћи и издвојила 319.804.000 динара (око 2,7 милиона евра) за реализацију Програма подршке унапређења развоја изразито недовољно развијених општина за 2021. годину.

Општи циљ Програма је подршка подстицању регионалног развоја на цијелој територији Србије, са посебним освртом на подстицање развоја недовољно развијених јединица локалне самоуправе које су разврстане у четврту групу, чији је степен развијености испод 60 одсто.

Данас је усвојена уредба о правилима и условима за додјелу помоћи мале вриједности (де минимис), која је сада у потпуности усклађена са европском правном тековином.

То је још један корак ка даљој хармонизацији, у складу са обавезама из Споразума о стабилизацији и придруживању са ЕУ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана