“Моја прва плата”: Велики редови испред Поштанске штедионице

Танјуг
Foto: Косово Онлајн

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Испред експозитуре Поштанске штедионице у сjеверном делу Косовске Митровице данас су се поново створили велики редови грађана, који покушавају да подигну своја уплаћена примања.

Међу грађанима су и студенти и којима су уплаћене студентске стипендије и кредити, и исплате младима у оквиру програма “Моја прва плата”, али не могу да подигну новац јер банкомати не раде јер су испражњени, а на шалтеру може да се подигне само по 10.000 динара, преноси Тв Мост.

Једна од корисница програма Ивана Минић рекла је да би било лијепо да се проблем некако регулише, јер има корисника који нису у могућности да оду у централну Србију и подигну новац.

“У програму сам 'Моја прва плата'. Као што видите нисмо у могућности да подигнемо сав новац који нам је држава Србија омогућила и питање је да ли ћемо уопште стићи на ред. Постоје и други корисници програма који нису у могућности да оду до централне Србије како би подигли новац. Било би лепо да се то некако регулиште”, рекла је Минић.

Стефана Кошанин, такође учесница програма, сматра да, обзиром да је у питању прва плата, преко је потребно ријешити проблем, јер је новац свима потребан за основни живот.

На ред да подигну новц чекају и студенти, како би подигли своје студентске кредите и стипендије.

Студент Филозофског факултета у Косовској Митровици Сара Милетић рекла је да је новац уплаћен на њен рачун, али да на жалост, неће моћи да га подигне.

Марко Аранђеловић у незавидној је ситуацији јер је новац уплаћен на његов рачун али он средства не може да подигне и плати школарину.

“Не знам докле ће моћи овако. После свих ових одлука које су спроведне нарушени су наши услови  који су били прилично добри за студирање”, рекао је Аранђеловић.

Студенти истичу да им ова одлука Приштине отежава студирање као и опстанак и останак на овим просторима.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана