Поново продаја Сава центра, почетна цијена 21,9 милиона евра

Srna
Поново продаја Сава центра, почетна цијена 21,9 милиона евра

БЕОГРАД - Град Београд поново је данас огласио продају Сава центра, по почетној цијени од 21,9 милиона евра, која је нижа за 5,5 милиона евра него у претходном оглашавању почетком августа.

 

На продају је оглашен објекат пословних услуга Центар Сава у Улици Милентија Повића, као и катастарска парцела укупне површине 29.374 метра квадратних.

Учесник у поступку дужан је да уплати депозит за учешће у поступку у износу од 2,1 милион евра.

Понуде се могу доставити до 25. септембра до 10 часова, а отварање понуда биће одржано истог дана у 13 цасова у Малој сали на 20. спрату пословне зграде Градске управе града Београда, у Улици краљице Марије1.

Купац се обавезује да у року од пет година од дана исплате цјелокупног износа купопродајне цене, изведе грађевинске и занатске радове на адаптацији и реконструкцији објекта пословних услуга, чија укупна вриједност свих радова не може бити нижа од 50 милиона евра, наводи се на сајту Града Београда.

Напокретност се отуђује у виђеном стању без права купаца на накнадну рекламацију, наводи се у огласу објављеном на сајту Града Београда.

Коначна купопродајна цена непокретности биће утврђена након спроведеног поступка прикупљања писмених понуда.

Купац ће се обавезати да неће променити намену непокретности, односно да ће објекат остати у функцији конгресног туризма, имајући у виду да Сава центар ужива статус претходне заштите.

Приликом закљуцења уговора са купцем ће се уговорити казна у новчаном износу од 20 одсто постигнуте купопродајне цене, за случај да будући купац не испуни у целости или делимично преузете обавезе, као и да се на име обезбедења за евентуално плаћање уговорне казне достави првокласна банкарска гаранција.

Уметничко-историјска дела, као непокретна и покретна културна добра у објекту, нису предмет продаје.

Напомиње се да су пословни простори који се налазе у предметном објекту издати су у закуп од стране "Центра Сава".

Право учешћа у поступку јавног надметања имају сва физичка и правна лица, која до 25. септембра до 10 цасова, доставе потпуне понуде за уцествовање у поступку прикупљања писмених понуда и уплате депозит.

Понуда за учешће у јавном надметању доставља се у затвореној коверти, а могу се поднети на писарници Градске управе Града Београда, 27. марта 43-45.

Понуде послате поштом потребно је да пристигну на писарницу до 25. септембра.

Уколико два или више понуђача понуде исту купопродајну цену понуђачима ће се оставити додатни рок од три дана за достављање нове понуде.

Поступак прикупљања писмених понуда спровешце се и у слуцају да пристигне најмање једна благовремена и потпуна понуда, на основу које се подносилац региструје и проглашава купцем.

Продаја Сава центра оглашена је после вишегодишњих неуспешних покушаја проналажења приватног партнера, а последњи пут је оглашена 2. августа по почетној цени од 27,4 милиона евра, уз обавезу купца да уложи минимум 50 милиона евра у његову обнову у року до пет година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана