Поново каменована кућа Јаћимовића у Косовској Витини

Срна
Поново каменована кућа Јаћимовића у Косовској Витини

БЕОГРАД - Поново је каменована кућа породице Јаћимовић у Косовској Витини, која је била мета напада и за Васкрс, 2. маја, саопштено је из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.

У саопштењу је наведено да је породица послије првог инцидента уградила камере на кући како би се осјећали безбједније, па је камера забиљежила овај јучерашњи напад, а снимак је предат полицији самопроглашеног Косова.

Из Канцеларије су поручили да су учестали напади на српску имовину и становништво на територији Косова и Метохије постали крајње алармантни.

"Готово свакодневно сведочимо угрожавању безбедности српског народа у покрајини, нападима на приватну својину, објекте јавне намене и верске православне објекте на Космету. Посебно забрињава чињеница да нападачи остају некажњени", нагласили су из Канцеларије.

Из Канцеларије су оцијенили да би било похвално да политичка елита у Приштини развија одрживе програме повратка српског народа на Косову и Метохији, умјесто што политиком некажњавања екстремиста шаље поруку да Срби нису пожељни.

"Последице такве политике одражавају се на свакодневни живот обичног народа", истиче се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана