Поново гори "Вјечна ватра" на спомен-гробљу ослободиоцима Београда

Срна
Поново гори "Вјечна ватра" на спомен-гробљу ослободиоцима Београда

БЕОГРАД - "Вјечна ватра" на Спомен-гробљу ослободилаца Београда поново гори након што је била оскрнављена прије седам дана.

Замјеник градоначелника Горан Весић изјавио је да је скрнављење "Вјечне ватре" потпуно неразуман чин који не може да се објасни никаквим рационалним разлозима, осим да је то вандализам и ругање са српском историјом, саопштено је на сајту Града Београда.

- Сигуран сам да ће од сада „Вечна ватра“ на понос свих нас вечно горети и бити доказ наше вечне захвалности онима који су се жртвовали да би Београд био слободан, као и доказ вечног пријатељства Русије и Србије . рекао је Весић.

"Вечна ватра" је на Спомен-гробљу ослободилаца Београда упаљена 15. децембра у присуству предсједника Србије Александра Вучића и министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова, током његове посјете Београду.

Оскрнављена је у ноћи између 29. и 30. децембра када је прекинута гасна инсталација горионика одакле је тињао вјечни пламен, а на постољу исписан графит "Ослободиоци? Не, никада" и прецртан срп и чекић.

Починиоци овог вандалског чина су у међувремену ухапшени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана