Поломили све саобраћајне знакове између два села

Танјуг
Поломили све саобраћајне знакове између два села

ЧАЧАК - Протекле ноћи непознати починиоци поломили су све саобраћајне знакове и огледала која су се налазила поред пута од Цагања до Врнчана у општини Горњи Милановац, али и познату Танову чесму која је била оријентир мјештанима и код које су пролазници често застајали да пију воде.

-Преко ноћи је све поломљено, од путоказа, огледала, знакова, али нам је најжалије Танове чесме која нам је била успомена на једног дивног човека који је са једном руком држао лопату и до последњег дана одржавао пут да народ може да прође. Коме је сметала чесма коју је оставио свом народу и свим пролазницима да пију воде. Од пензије је саградио успомену која ником није сметала и код које смо често застајали. Ово није нормално шта се дешава. Молим државу да нас заштити од којекаквих пробисвета јер не знамо шта је следеће -рекао је за Танјуг предсједник Мјесне заједнице Врнчани Мићо Каранац.

Драгош Николић Тане је био путар, имао је једну руку и до пензије је као радник „Путева Србије“ чистио гране и сметове од Цагања до врха Каблара.

Иначе, непознати вандали поломили су и заштитну ограду на врху Каблара, а мештани кажу да су у страху од неколицине непознатих који са ранцима на леђима шетају по њиховим имањима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана