Пољски контигент Кфора патролира дуж административне линије

Танјуг
Пољски контигент Кфора патролира дуж административне линије

ПРИШТИНА - Пољски контигент у оквиру Кфора патролира данас дуж административне линије на истоку Косова и Метохије, док бугарски војници истовремено спроводе редовне патроле у општини Лепосавић на сјеверу КиМ, саопштено је из команде међународних војних снага у Приштини.

Кфор је навео у саопштењу, објављеном на Фејсбуку, да припадници батаљона Мултинационалних оперативних резервних снага обављају редовне патроле које су дио свакодневних напора јединица Кфора у подршци безбедности широм КиМ.

-Ове активности помажу да се промовише безбједност свих локалних заједница и консолидује регионална стабилност. Кфор наставља да спроводи свој мандат заснован на Резолуцији Савета безбедности УН 1244 из 1999. године - да доприноси безбједном и сигурном окружењу и слободи кретања за све људе који живе на Косову, у сваком тренутку и непристрасно - наводи се у саопштењу.

Подсјећа се да "Кфор делује као трећи безбедносни одговор, у блиској координацији са полицијом и мисијом Еулекса, који су први и други безбедносни одговор".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана