Полиција у Београду прекинула корона журку

Срна
Полиција у Београду прекинула корона журку

БЕОГРАД - Комунална полиција прекинула је вечерас корона журку у једном локалу у центру Београда гдје је затечено око 70 људи.

Комуналци су у 20.45, у вријеме када би и формално требало да буду затворени сви кафићи, упали у угоститељски објекат у Добрачиној и, уз асистенцију полиције, наредили гостима да напусте објекат, сазнаје “Блиц”.

Против свих лица написане су пријаве за неношење маски, док ће власник локала бити санкционисан у складу са Законом о заштити становништва од заразних болести.

Нове мјере које је Влада Србије усвојила по препоруци Кризног штаба ступиле су на снагу вечерас у 21.00 час.

Од вечерас до понедјељка у 6.00 ујутро у Србији ће све бити затворено, осим објеката за прехрану, апотека и бензинских пумпи.

Ограничење се не односи ни на ординације, лабораторије, стоматолошке и ветеринарске ординације.

Моћи ће да раде трговински објекти у којима се врши продаја прехрамбених производа, самостални малопродајни објекти у којима се куповина обавља без уласка у објекат - киосци и трафике.

Осим тога дозвољен је рад и објектима и радњама у којима се пружају услуге које не захтијевају дуготрајно присуство корисника и у којима је контакт ограниченог трајања, попут обућара, стаклорезаца, кројачких радњи.

Ресторани и барови у оквиру хотелских и других категоризованих смјештаја радиће искључиво за госте који имају пријављен боравак у том хотелу.

Надлежни органи, инспекцијске службе и комунална полиција вршиће строгу контролу поштовања епидемиолошких мера током викенда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана